‘Waar je kracht met gevoel bepaald’

JPL-PRESSES

WIJ DENKEN IN OPLOSSINGEN

Duurzame persen

De pers is opgebouwd uit een stabiel gelast en stijf C-frame met een zeer lage doorbuigfactor. Persbediening is altijd eenvoudig en veilig dankzij het robuuste handwiel aan de zijkant van de pers. Dankzij de uitwisselbare adapters zijn de persen inzetbaar voor diverse werkzaamheden zoals richten, lagermontage, brootsen, ponzen, afkorten, kanten, vouwen of buigen.

Persen met gevoel

Door het handwiel linksom of rechtsom te draaien kan zowel de verplaatsing als de snelheid gelijktijdig en zeer nauwkeurig geregeld worden. Ook zal de kracht, welke word uitgeoefend op het werkstuk, variabel zijn. Wanneer men het handwiel loslaat wordt de kracht op het werkstuk weer naar het minimum teruggedrongen.

Veiligheid voorop

Door interne engineering kunnen wij u een veilige pers oplossing bieden welke volledig aan de eisen voldoet. Hierbij word rekening gehouden met de machine veiligheid. De pers is uitgevoerd met een handwiel , zodoende kan deze zonder additionele veiligheden worden gebruikt. De actie van het handwiel geeft direct reactie op het te persen oppervlakte. Hierdoor is de pers veilig in gebruikt. Al onze persen worden geleverd met gebruikershandleiding en CE verklaring.

Sterk in maatwerk

Heeft u specifieke wensen of eisen? Naast de standaard uitvoeringen heeft JPL Presses ook de zogenaamde specials. Deze specials worden in opdracht van en met de klant ontwikkeld. Doordat intern de engineering, hydrauliek, besturingstechniek en vervaardiging van de persen worden beheerd, kan met korte lijnen een totaalproduct worden gerealiseerd.

Uitermate geschikt voor

De JPL persen zijn uitermate geschikt voor het in-uit persen van lagers, plaatsen van bussen, zetten van strip, richten van assen en steken van spie-banen.
Spiebaan steken gaat uitstekend met Hessay Savage brootsen, onze partner Noga-Tools kan u hierin zeer goed voorlichten. Door de grote ijl-gang en grote terugkoppeling in het handwiel zijn scheefloop en breuk van brootsen verleden tijd.

Elke vorm van bewerking waarvoor een grote kracht nodig is, kunt u met een kleine inspanning uitvoeren.

Onderhoudsarm door kwaliteit

JPL Persen zijn zeer onderhoudsarm. Dit komt mede door het zeer robuuste ontwerp en kwalitatief hoogstaande onderdelen. Het controleren van het oliepeil is voldoende alvorens men de pers in gebruik neemt. Als u de pers in uw productielijn wilt opnemen is het belangrijk dat deze correct blijft werken. Mocht er onverhoopt toch wat mis gaan dan kan onze technische service afdeling storingen snel en adequaat verhelpen.

Op de automaat

JPL-Presses bied ook de mogelijkheid om een pers volledig te automatiseren. Doormiddel van NC-besturing kunt u een JPL pers semi-automatisch laten werken. Stoppunten van de cilinderbeweging zijn zowel op positie (0,2mm nauwkeurig) als op kracht (1kN nauwkeurig) in te stellen op de PLC besturing. Hierbij heeft u de opties:

  • Handbediening zonder ingrijpen van besturing
  • Handbediening met ingrijpen van besturing op kracht en/of lengte
  • Semi-Automaat Enkelvoudig

Handbediening NC gaat eenvoudig dmv. de joystick op het bedienpaneel, positie en kracht zijn live op het display te volgen. Hierdoor is het mogelijk om met grote precisie te werken. Bij Semi- automaat enkelvoudig maakt de pers eenmaal de geprogrammeerde slag.

C150-100kN

10 ton perskracht

150 mm max. uitlading

C250-150kN

15 ton perskracht

250 mm max. uitlading

C300v-250kN

25 ton perskracht

300 mm max. uitlading

C300-400kN

40 ton perskracht

300 mm max. uitlading

C300v-250kN

25 ton perskracht

300 mm max. uitlading

HC200-100kN

10 ton perskracht

tafelmodel

U300-300kN

30 ton perskracht

300 mm max. uitlading

Specials

maatwerk

korte lijnen